Buitenplaats Vechterweerd

Welkom bij Buitenplaats Vechterweerd, de zorgboerderij
onder de rook van Zwolle, vlakbij Dalfsen. Wij, Alja en Evert Dijk, wonen samen met onze vier kinderen op onze zorgboerderij. Onze zorgboerderij is gelegen tussen Dalfsen en Zwolle, vlak aan de Vecht in de Vechterweerd.
falcon

Brandhout

Project brandhout is een project van de gemeente Dalfsen, samen met zorgboeren uit de omgeving. De productie van brandhout is een geschikt hulpmiddel in de arbeidstoeleiding. Het hout wordt gezaagd en gekloofd door begeleiders en deelnemers van Buitenplaats Vechterweerd, om als brandhout verkocht te worden aan particulieren.

Het brandhout wordt ingepakt in geventileerde zakken van 1 of 2 kuub en afgedekt opgeslagen. Het project brandhout is gestart in november 2015 en sindsdien is er haardhout voorradig en wordt er hard gewerkt aan nieuwe aanvoer. Dit betekend dat we u kunnen voorzien van brandhout, geschikt voor gebruik.

Brandhout in de arbeidstoeleiding

Deelnemers kloven het hout

Kloven van brandhout

De productie van brandhout draagt bij aan een zinvolle dagbesteding en zorgt voor afwisselende activiteiten, zoals:

– Deelnemen aan het productieproces;
– Leren werken met de kloofmachine;
– Brandhout bezorgen bij mensen thuis;
– Deelnemers met BE rijbewijs doen ervaring op;
– Leren werken met kettingzaag indien juiste papieren aanwezig;
– Mogelijkheid bieden om juiste papieren te behalen;
– Onderhoud van machines.

Het brandhout bestaat voor een groot deel uit eikenhout en beukenhout. Bezorgen van brandhout is mogelijk in overleg tegen meerprijs.

Heeft u interesse?

Voor antwoord op uw vragen of het bestellen van brandhout kunt u contact opnemen via het contactformulier van deze website.