Buitenplaats Vechterweerd

Welkom bij Buitenplaats Vechterweerd, de zorgboerderij
onder de rook van Zwolle, vlakbij Dalfsen. Wij, Alja en Evert Dijk, wonen samen met onze vier kinderen op onze zorgboerderij. Onze zorgboerderij is gelegen tussen Dalfsen en Zwolle, vlak aan de Vecht in de Vechterweerd.
falcon

Nieuw project: MF 135 opknappen

In de komende tijd gaan we bezig om deze MF 135 op te knappen.

MF 135

TV Oost ‘Mooi Overijssel’ op bezoek

Afgelopen week hebben we TV Oost bij ons op bezoek gehad met hun programma: Mooi Overijssel.

Evert vertelde over de kudde Galloways. De kudde is in principe zelfredzaam, maar Evert houdt dagelijks wel een oogje in het zeil. Helemaal toen hij vorige week zag dat de Galloway familie er weer een nieuw lid bij heeft!

TV Oost Evert

Klik hier voor het filmpje.

Beheer Vechterweerd overgedragen aan de streek

De Galloways

De Galloways

Na ruim 10 jaar werk is het beheer van natuurgebied Vechterweerd door FREE Nature overgedragen aan de streek. Lokale ondernemer, veehouder en eigenaar van zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd Evert Dijk zet het beheer nu voort. Hiermee komt de wens van grondeigenaar Vitens uit om het beheer van hun gebieden lokaal te verankeren. Voor de bezoeker verandert er niets, de kudde Galloways blijft.

Lees verder »

Bezigheden Juli 2014

Lucky (lammetje)

Lucky het lammetje met de fles groot gebracht, en vriendje gemaakt met alle boerderij dieren.

Lees verder »

Start moestuin

De moestuin is ik ook voor de grootste gedeelte al ingezaaid, en de eerste zaadjes komen al uit.
Toch fijn een vroeg voorjaar….wij kunnen niet wachten!

Start moestuin

Verbouwing april 2014

Verder zijn we intern flink aan het verbouwen geweest, de oude melkput is inmiddels helemaal verbouwd tot een grote werkplaats.
Waar onze zelf gemaakte houten lockerkasten ook staan. Wanneer de deelnemers kostbare spullen hebben kunnen ze dit weg leggen in deze kast en afsluiten.

De werkbanken zijn gemaakt, ruim zodat er meerder mensen aan het werk kunnen.

werkplaats

Nu wordt er gewerkt aan een trap naar het zoldertje toe.

Tara en Saar

Het is alweer even geleden dat we onze blog hebben bijgehouden….even weer updaten, want we hebben niet stilgezeten.

Onze pup Saar, nu alweer een half jaar oud is al lekker groot. En wat een kopie van haar moeder. Uiterlijk zie je wel verschillen, maar in gedrag toch veel overeenkomsten.
Alleseter…erg aanhankelijk, graag bij de mensen….wel blaffen, maar geen kwaad in’t zin…Honden

 

 

 

 

 

Moeder Tara
en dochter Saar

 

Ze zijn echt maatjes al kan Tara het speelse van Saar ook wel eens zat zijn.

Geboren: 5 puppy’s van onze Tara

Wat was dit een geweldige ervaring!

De eerste pup werd in de bosjes onder ons keukenraam geboren, de tweede in het hooi voor het geiten hok, en de andere drie in Tara’s eigen nestje. En allemaal gezond.

Tara heeft het geweldig gedaan, een super moeder, zelf gevoed. Wij hoefden alleen maar te kijken en te genieten en als we de puppy’s wilden knuffelen vond Tara dit ook prima.

Nu (07-11-2013) zijn de puppy’s ruim 6 weken oud, gaan vanmiddag naar de dierenarts, en over kleine 2 weken gaan ze al naar hun nieuwe baasjes. Wij houden 1 pup, wel zo gezellig voor Tara!

Ontstaan Buitenplaats Vechterweerd

Vanaf klein jongetje wilde Evert al zijn vader helpen en zelf ook boer worden. De toekomst heeft geleerd dat dat niet lukte, doordat rondom de boerdrij een mooi natuurgebied is aangelegd. Waardoor Evert een andere baan moest gaan zoeken. Van verkoper in de tuinbouw (kassen en containervelden), naar Veldzicht te Balkbrug als arbeidstherapeut, en nu al 3 dagen per week werkzaam op onze Buitenplaats. De hoop is altijd gebleven om nog eens volledig werkzaam te mogen zijn op de boerderij! En het lijkt steeds dichterbij te komen.

Lees verder »