Buitenplaats Vechterweerd

Welkom bij Buitenplaats Vechterweerd, de zorgboerderij
onder de rook van Zwolle, vlakbij Dalfsen. Wij, Alja en Evert Dijk, wonen samen met onze vier kinderen op onze zorgboerderij. Onze zorgboerderij is gelegen tussen Dalfsen en Zwolle, vlak aan de Vecht in de Vechterweerd.
falcon

Ontstaan Buitenplaats Vechterweerd

Vanaf klein jongetje wilde Evert al zijn vader helpen en zelf ook boer worden. De toekomst heeft geleerd dat dat niet lukte, doordat rondom de boerdrij een mooi natuurgebied is aangelegd. Waardoor Evert een andere baan moest gaan zoeken. Van verkoper in de tuinbouw (kassen en containervelden), naar Veldzicht te Balkbrug als arbeidstherapeut, en nu al 3 dagen per week werkzaam op onze Buitenplaats. De hoop is altijd gebleven om nog eens volledig werkzaam te mogen zijn op de boerderij! En het lijkt steeds dichterbij te komen.

Vanaf 2008 mochten wij op de boerderij komen wonen, ter ondersteuning van Evert zijn ouders. Evert zijn vader had in die tijd zijn Limousin runderen, en een pony., en heel veel land. Evert werkte toen al op Veldzicht, op een boerderij naast de instelling als arbeidstherapeut. Door alle scholing en ervaring deed hij ideeën op om ook thuis op de boerderij zorg te gaan verlenen. En we zijn dit langzaam gaan starten in november 2009.

Eerst een paard gekocht, een paardenbak aangelegd achter de stal, en begonnen met individuele paardentherapie, daarna de woensdagmiddagbegeleiding voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. En vervolgens ook om de week de zaterdagopvang voor deze kinderen.

Eerst alles vanuit onze keuken en aan de keukentafel, tot langzaam uitgegroeid naar een kantine, speelruimte binnen, eigen speelveld buiten, werkplaats om knutselwerkjes van o.a. hout te maken. Steeds meer kleindieren kwamen erbij, hond, puppy’s, geiten, konijnen, kippen, schapen, en nu hebben we 2 paarden en een al wat ouder veulen.

Omdat Evert graag alle dagen thuis wilde werken, “eigen baas” ☺, moesten we naar een doelgroep toe die ook op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag bij ons kon zijn. En op dit moment wordt hier druk aan gewerkt. En wat is het mooi om te zien dat mensen het hier naar de zin hebben, wat hebben wij het goed en wat is het super om dit te mogen delen met nog veel meer mensen, en er hier samen wat moois van te maken.

We groeien, dus er mag weer verbouwd worden, een kleine kantine, rustruimte, om in terug te trekken, voor een grote kantine worden nu de plannen gemaakt: zelf een keuken timmeren. De werkplaats moet worden uitgebreid, een ruimte is daarvoor leeg gehaald en wordt nu vertimmerd tot een werkplaats. Zodat we meerdere activiteiten kunnen uitvoeren (houtbewerking, fietsenmakerij…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *