Buitenplaats Vechterweerd

Welkom bij Buitenplaats Vechterweerd, de zorgboerderij
onder de rook van Zwolle, vlakbij Dalfsen. Wij, Alja en Evert Dijk, wonen samen met onze vier kinderen op onze zorgboerderij. Onze zorgboerderij is gelegen tussen Dalfsen en Zwolle, vlak aan de Vecht in de Vechterweerd.
falcon

Rundvlees

Op de uiterwaarden van de Vecht lopen Galloway koeien. Deze koeien zijn de natuurontwikkelaars van dit unieke gebied. Door de jaarrond begrazing hebben wij het gebied de laatste 20 jaar zien veranderen van landbouwgrond tot een gebied waar de natuur vrij spel heeft.

Het gebied wordt door Vitens ontwikkeld om drinkwater te gaan winnen en door Buitenplaats Vechterweerd beheerd. Omdat de natuurlijke aanwas te groot is, is het nodig om elk jaar tussen de 10 en 15 dieren uit te selecteren. Als er voor deze dieren geen plaats is in andere gebieden worden deze dieren geslacht. Wij zoeken naar een zo diervriendelijk mogelijke oplossing en proberen stress door verre transportafstanden te voorkomen. Daarom is er gezocht naar een plek in de regio waar deze dieren geslacht en verwerkt kunnen worden.

Vleesverkoop
Als beheerder van het gebied kunnen wij u vlees aanbieden van stieren en koeien die uit dit gebied geoogst worden. Het vlees van deze dieren heeft door de jaarrond begrazing en het gevarieerde gras en kruidenaanbod een rijke smaak. Wij kunnen u dit vlees aanbieden in pakketten van 5 kilo en in pakketten van 10 kilo. Het vlees van een heel dier wordt verdeeld over alle pakketten.

Officieel verkooppunt

Vleesverkoop

Limousinvlees

Op onze veehouderij houden wij koeien van het Limousin ras. Deze koeien worden op een diervriendelijke manier gehouden en leveren vlees van een zeer goede kwaliteit. Dit vlees kunnen wij u aanbieden in pakketten van 10 kg.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in één of meerdere pakketten wildernis- of limousinvlees van goede kwaliteit? Laat dan een bericht achter via onze contactpagina of bel ons op 06 20489319 of 06 30114434.